Prema zaključku Sedme godišnje konferencije GS1 Bosne i Hercegovine pod nazivom “50 godina transformacije sutrašnjice”, proces digitalizacije nije potpuno dovršen sve dok se ne uspostavi poslovanje koje ne koristi papir.

Konferencija je okupila više od 150 učesnika iz proizvodne, distribucijske, trgovačke i ostalih sektora lanca distribucije. Kroz inovativna predavanja i sadržajne panel diskusije, učesnici su imali priliku upoznati se s najnovijim trendovima i mogućnostima u industriji te ih zajedno istražiti.

U svom govoru, direktor GS1 Bosne i Hercegovine, Adi Turković, dotaknuo se historije barkoda s obzirom da ove godine obilježavamo 50. godišnjicu njihovog uvođenja i revolucije koju su donijeli, najprije u trgovini, a potom i u drugim industrijama. Istaknuo je da je bivša Jugoslavija već 1975. godine počela koristiti barkod, i to u Sarajevu.

Do sada smo od govornika imali priliku saznati vise o:
✅ ključnim aspektima digitalizacije poslovnog procesa
✅ kako to zaista digitalizacija izgleda u praksi
✅ jedna od neminovnih tema u posljednje vrijeme AI, u ovom slučaju način primjene u Logistici

📣 Predsjednik Asocijacije Jasmin Maric, te Esma Sarajlic Mebarki ispred Valicon-a učesnicima su predstavili rezultate našeg nedavnog istraživanja – Shoppers Mind: korisničko iskustvo pri online trgovini. Pojašnjeno je i na koji način sama Asocijacija svojim radom želi potaći razvoj online trgovine u Bosni i Hercegovini.

A sve koji eventualno žele saznati rezultate istraživanja koje je obuhvatilo preko 3000 online kupaca – pozivamo da nam se jave na: info@ecomm.ba

GS1 Bih konferencija eComm asocijacija ShoppersMinda istraživanje

U partnerskom dijelu sa štandovima, učesnici od naše operativne koordinatorice Amina Hasovic mogu saznati više o samoj Asocijaciji.

Hvala GS1 Bosne i Hercegovine na sjajnoj organizaciji – radujemo se preostalim temama do kraja dana.

#GS1 #ecomm #ecommerceresearch #shoppersmind