preloader

Zaštitite potrošače uz

Trust eComm

Povećajte povjerenje kupaca

Kreirajte reputaciju sigurne trgovine

Povećajte prodaju

trustmark

eComm Asocijacija prva u BiH uvodi svoju sigurnosnu markicu "Trust eComm" kao dodatnu garanciju kupcima da je eComm Asocijacija izvršila potrebne provjere procedura i procesa kod tog trgovca, te da isti ispunjava tražene standarde i obavlja online transakcije na ispravan, pouzdan i siguran način i da je rizik kupovine kod takvog trgovca sveden na minimum.

Zato što, voljeli to mi ili ne, ogroman dio kupovno sposobne populacije još uvijek gaji nepovjerenje prema online kupovini. Uplašeni od potencijalne prevare mnogi često odustaju od ovog tipa kupovine uopšte ili iskazuju bojazan i nepovjerenje pri posjeti novih web shop-ova. 

 

Upravo korištenjem oznake povjerenja moguće je uspostaviti povjerenje s klijentima i izgraditi vjerodostojnost na eCommerce tržištu. Činjenica da vanjsko, nepristrasno tijelo realizuje provjere i uspostavlja kriterije stvara osjećaj zaštićenosti kupcima unutar online okruženja. Izrazito je značajno da kupac zna da u slučaju nepoštivanja njegovih prava web shop može biti kažnjen oduzimanjem certifikata. 


Stoga, ako ste vlasnik ili vlasnica eCommerce preduzeća koje želi povećati online prodaju i uspostaviti povjerenje s kupcima, kontaktirajte nas  kako biste dobili uslugu prikazivanja eComm trustmarka na svojoj web stranici.

Pravo na apliciranje imaju sva registrovana preduzeća iz Bosne i Hercegovine, čija djelatnost je prodaja proizvoda ili usluga,  te posjeduju web shop.

 

Bitno je naglasiti kako mogućnost apliciranja i dobijanja eComm trustmarka nisu iste. Samo kompanija koja nakon aplikacije ispuni unaprijed određene kriterije i standarde postaje  certificirani web shop.

Cijena za dobivanje Trustmark-a za jednu godinu iznosi 200 KM, sa uračunatim PDV-om po poslovnom subjektu. 

Uz Trustmark osigurat ćete sigurnost i povjerenje svojim kupcima te imati konkurentsku prednost na online tržištu.

Ova usluga je besplatna za premium članove, dok ostali članovi dobijaju odgovarajući popust.

  1. Korak: Aplikacija za Trustmark putem obrasca; 
  2. Korak: Analiza vašeg web shop-a shodno određenim kriterijima i standardima;
  3. Korak: Naš odgovor.

Pozitivan odgovor:

  1. Korak: Plaćanje Trustmark-a;
  2. Korak: Tehnička impementacija Trustmark-a. Kontrolu vidljivosti istog ima eComm Asocijacija, tako da kompanija ne može sama odlučiti da je “zaslužila” isti.

Negativan odgovor:

1.Korak: Korekcije na osnovu naših sugestija kako ispoštovati kriterije i standarde;

2.Korak: Ponovna provjera web shop-a;

  1. Korak: Ukoliko je odgovor pozitivan kompanija plaća i počinjemo tehničku implementaciju, ukoliko je odgovor negativan kompanija dobija dodatne sugestije. 

 

Asocijacija “eComm” tokom cijele godine realizuje nasumične provjere certificiranih web shop-ova i zadržava pravo  uklanjanja eComm Trustmark- a, u slučaju nepoštivanja kriterija ili izostanka implementacije traženih korekcija.

Nakon što kompanija dobije Trustmark on ostaje validan u toku narednih godinu dana, nakon čega se ponavlja proces provjere unaprijed određenih standarda i kriterija. Ukoliko su ispoštovani svi traženi kriteriji i standardi, te ukoliko kompanija uredno realizira godišnju naknadu za korištenje usluge, eComm Trustmark se obnavlja.

Izuzetak je u slučaju da tokom provjera primjetimo da kompanija, koja već posjeduje Trustmark, ne poštuje ranije dogovorena pravila. U ovakvim situacijama podsjetimo i upozorimo na ispunjenja pravila. Ukoliko kompanija ne reaguje na naše dopise, pristupamo uklanjanju Trustmark-a.

Za dodatna pitanja možete nas kontaktirati putem e-maila trust@ecomm.ba

Tu smo da riješimo sve nedoumice!

Kriteriji

Jasne i tačne informacije o identitetu web shop-a

Dostupni kanali za podršku kupcima

Tačni opisi proidzvoda

Jasne politike povrata novca

Za više informacija preuzmite Nacionalni kodeks ponašanja

trust

Pokažite kupcima da Vam mogu vjerovati

Certificirajte svoj webshop!

Certificirane web trgovine u Bosni i Hercegovini