preloader

SIGURNO NUDIŠ

SIGURNO PRODAJ

Sama činjenica da ste zainteresovani za ovu temu govori u prilog tome da ste bar djelomično prepoznali prednosti online načina trgovine. Kao i svaki prodajni kanal, online trgovina će vam donijeti rezultat u skladu s tim koliko ste joj se posvetili. Stručni članci i savjeti koje ćete naći u nastavku obrađuju teme važne za uspostavljanje i razvoj online biznisa. Tu ćete pronaći odgovore na pitanja poput: Koje su prednosti e-commerca? Šta trebam znati kada želim napraviti web-shop? Koje mi kompanije na tržištu BiH mogu pomoći u tome?, kao i mnoge druge odgovore na pitanja koja se javljaju kada odlučite uploviti u vode online trgovine.

SIGURNI SAVJETI

POSJEDUJETE RAZVIJENI BIZNIS

Ukoliko već posjedujete razvijen biznis kroz klasične kanale prodaje, za početak je važno da prepoznate koji proizvodi/usluge iz vašeg asortimana imaju najveći potencijal za prodaju online. Fokusirajući se na njih, osigurat ćete prihode koji će omogućiti dalji razvoj online dijela vašeg biznisa.

ONLINE KUPOPRODAJNA MJESTA

Imali vi ili ne vlastiti web-shop, uvijek trebate razmisliti o prisustvu na nekom od online kupoprodajnih mjesta kao što su OLX, ekupi, OREA i sl, zavisno od sektora u kome djelujete.

IZABERITE WEB PLATFORMU

Izrada web-shopa ne mora biti skupa, ali ako u startu odaberete pogrešnu web-platformu, to vam u budućnosti može povećati troškove. Zato je važno da se o ovoj temi savjetujete s ljudima iz struke, tj. IT-kompanijama ili IT-stručnjacima. Listu IT-firmi s kvalitetnim referencama možete naći ovdje.

KONTAKTIRAJ PARTNERA